Dom > Znanje > Sadržaj
Povijest pamučne pjene
- Jul 27, 2017 -

Povijest

Memorijska pjena razvijena je 1966. godine na temelju ugovora NASA-inog centra za istraživanje Ames kako bi se poboljšala sigurnost jastuka zrakoplova. Amesov znanstvenik Chiharu Kubokawa i Charles A. Yost iz Stencel Aero Engineering Corporation bili su glavni suradnici ovog projekta. Temperaturno osjetljivu memorijsku pjenu u početku se naziva "polagana pjena za opruge"; Yost je to nazvao "temperamentnom pjenom". [2] Pripremljen hranjenjem plina u polimernu matricu, pjena ima čvrstu strukturu otvorene ćelije koja odgovara pritisku na njemu, ali se polagano vraća natrag u svoj izvorni oblik. [3]

Yost je kasnije osnovao Dynamic Systems Inc. u suradnji s NASA-om za komercijalizaciju pjene, uključujući i medicinsku opremu kao što su X-ray stolni jastučići i sportske opreme kao što su američki / kanadski nogometni kaciga . Nakon što je Dynamic Systems prodao proizvode za memoriju pjene na Becton, raspon proizvoda proširen je.

Kada je NASA objavio memorijsku pjenu javnoj domeni početkom 1980-ih, Fagerdala World Foams bila je jedna od rijetkih tvrtki spremnih za rad s pjenom, jer je proizvodni proces i dalje bio težak i nepouzdan. Njihov proizvod iz 1991. godine, " Tempur-Pedic Swedish Mattress", na kraju je doveo do madraca i jastuka tvrtke Tempur World.

Memorijska pjena je naknadno korištena u medicinskim uvjetima. Na primjer, uobičajeno se upotrebljava u slučajevima kada je pacijenta trebalo ležati nepomično u krevetu na čvrstom madracu zbog nezdravog vremenskog razdoblja. Pritisak na neka od njihova područja tijela smanjuje protok krvi u regiju, uzrokujući tegobe ili gangrenu . Memorijski pjenasti madraci značajno su smanjili takve događaje. [2] Također se tvrde da memorijska pjena smanjuje težinu boli povezanu s fibromijalgijom.

Memorijska pjena bila je u početku preskupo za široku primjenu, [ citat je potreban ], ali je postao jeftiniji. Njegove najčešće korištene su madraci, jastuci, cipele i deke. Ona ima medicinsku uporabu, kao što su jastuci za sjedenje u invalidskim kolicima, [3] bolnički kreveti i jastuci za osobe koje pate od dugotrajnih boli ili posturalnih problema; Na primjer, pamučni jastuk memorije pjene može ublažiti kroničnu bol u vratu. Njegova svojstva zadržavanja topline mogu pomoći nekim boli koji boluju od boli, a to je dodatna toplina koja pomaže u smanjenju boli. [ Citat potreban ]

Nažalost, svojstva zadržavanja topline također mogu biti nedostatak kada se koriste u madracima i jastucima, tako da u drugoj generaciji pjene za memoriju, tvrtke počele koristiti otvorenu strukturu stanica kako bi lakše pomogle u prozračnosti. Godine 2006. uvedena je treća generacija memorijske pjene. Gel visko ili gel memorijska pjena sastoji se od čestica gela fuzionirane s viskoznom pjenom kako bi se smanjila zaglavljena tjelesna temperatura, ubrzala proljetno vrijeme i pomogla madracu da bude mekša. Ova tehnologija je izvorno razvijena i patentirana od strane Peterson Chemical Technology, [4] i gel madraci [5] postao popularan s izdavanjem Serta iComfort linija i Simmon's Beautyrest liniju u 2011. Gel-infused memory pjena je sljedeći razvio s onim što je opisano kao "Zrnca" koji sadržavaju gel koji kao materijal za promjenu faze postiže željenu stabilizaciju temperature ili učinak hlađenja mijenjajući se iz čvrste tvari u tekuću "stanje" unutar kapsule. Promjena fizikalnih stanja može značajno mijenjati svojstva apsorpcije topline elementa, zbog čega se tehnologija primjenjuje na memorijsku pjenu.

Od razvoja gel memorije pjene, dodani su i drugi materijali. Aloe vera , ekstrakt zelenog čaja i aktivni ugljen kombiniraju se s pjenom kako bi se smanjili mirisi, pa čak i pružaju aromaterapiju dok spavaju. Rayon je korišten u pletenim pokrivačem madraca preko kreveta s pjenastim pjenastim pramenjem kako bi podizao vlagu daleko od tijela kako bi se povećala udobnost. Materijali za promjenu faze (PCM-ovi) također su korišteni u pokrivačima koji se koriste na jastucima za pamučnu pjenu, za krevete i madracima.


Tvrtka: Deqing Pinze Home Textiles Co, Ltd

Tel: + 86-572-8832700

Fax: + 86-572-8832500

Mobitel: +8615325829677

Voditelj prodaje: Kevin Xu

E-adresa: kevin@pinzehometextiles.com

Dodaj: Changhong East Street 858, Wukang Town, Deqing County, Zhejiang gradu pokrajine Huzhou, Kina.

Službena web stranica: http://www.chinamemoryfoams.com